Det här är min första sommar på väldigt länge då jag bara har landat i att vara hemma. Inte flugit runt på tusen resor. Inte packat väskor, packat om, packat upp. Bara varit hemma. Jo jo, en liten vecka på Gotland blev det och några dagar i Antibes hehe, men ändå...ni som känner mig vet att jag i stort sett har bott i en kappsäck hela mitt liv och mina somrar har bestått av minst 10 platser. Fram och tillbaka. Hit och dit. Älskar det. Men älskar också att bara vara. Att få se sin trädgård skifta i nyanser. Att ha tid till de där projekten som aldrig hinns med. Odlat min första säsong. Yes! Det blev en secret gardener av mig i alla fall. Hela mitt växthus är proppfullt av tomatplantor med overkligt många tomater. Vi har ätit egenodlad sallad och lök hela juli. Kryddar allt med mejram, oregano och mynta från min egen kryddträdgård. Kokat röda vinbärssaft och ätit hallonpajer till förbannelse. Skördat. Underbart. Nästa år ska jag gå loss ännu hårdare. Ge mig på kål av alla de slag. Och så har jag lagat mat. Alltså att ha sommarlov med sina barn är ju inte att ha så mycket mamma/pappalov om man säger så. Man är mattant. Städtant. Lektant. Ordningsidkare. Festarrangör. Tvätterska. Osv. Man kan klaga och tycka att det är ett slit. Men man kan också älska det. Jag har älskat varje sekund den här sommaren. Det är så konstigt det där. När barnen var små och när jag själv var yngre så var jag så mycket mer bitter/slutkörd. Tyckte att allt var så mycket jobbigare. Kände mig så ockuperad. Som att mitt liv var lite kidnappat. Nu kan jag inte tänka mig livet före barnen. Utan barnen. Mitt liv är å andra sidan mer i balans nu. På alla plan. Ger er ett par av sommarens enligt mig bästa rätter. Visserligen inte barnfavoriter, skulle de få sätta menyn så skulle den bestå av 10 veckors korv med bröd varvat med köttbullar och makaroner. Men mina favoriter i sommar har helt klart blivit: Sallad på grillade nektariner och chèvre Plocksallat Kokta röda eller svarta linser Tomater Gurka Rödlök Grillade nektariner Smulad chèvre Jordgubbar Mynta Balsamvinäger olivolja salt/peppar Blanda på vackert fat och servera! Ceviche 300 -400 gram torsk eller hälleflundra som varit fryst 2 citron och 2 lime 1 rödlök 1 röd hel chili 1 kruka koriander 1 mango Skär den tinade fisken i kuber och lägg i skål. Pressa över lime och citronjuicen. Hacka chilin, mangon och rödlöken och blanda allt. På med en nypa salt och peppar. Låt stå i kylskåp 1 timme. Hacka koriandern och rör ner innan servering. Alltså. ÄLSKAR detta så mycket!!!!