Sista dagen på påsklovet som jag ju ägnat åt alldeles för mycket åt hästhagen för att det ska kännas sunt och rättvist mot de i familjen som inte älskar hästar lika passionerat som jag... Det fick blir helt stalledigt och en skön söndag i stan med grabbarna som ledstjärna. Donken och bowling och galenlek i Björns Trädgård blev pojkarnas helt självvalda schema. Samt fröinköp. Kvällen ägnades således åt att påbörja min karriär som secret gardener. Så peppad. Svarta körsbärstomater, små gurkfrön, chili i olika smaker, pumpor och squash. Gonna make myself a kitchen garden deluxe:-) Lagade en crème Vichyssoise till middag vilket dock inte stod på pojkarnas önskelista. Jätteäckligt tyckte de om den eleganta men bonn-enkla superbilliga soppan som jag själv kan få en sån otrolig längtan efter att jag bara måste springa ner och köpa en purjo på ICA. Här har ni receptet om andan faller på: mjölig potatis 300 g salt och nymalen vitpeppar 1 liten nypa purjolök 1 st vitlöksklyfta 1 st grönsaksbuljong 7 dl smör 3 msk vispgrädde 2 dl Skala potatisen och skär i små tärningar. Skiva purjon. Finhacka vitlöken. Fräs allt i smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grönsaksbuljongen, låt koka upp. Sänk värmen och låta sjuda i ca 30 min. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Mixa om du vill ha en krämig, slät konsistens. Toppa med knaperstekt bacon och en liten kvist färsk timjan. Servera med några goda ostar och ett gott bröd. Gudagott! Har verkligen misslyckats med att fostra mina pojkars smaklökar. Har närt två mr halvfabrikat vid min barm. Allt jag älskar hatar de. Franska ostar, mango, örter, spröda bönor, saffran, oliver, koriander, vitlök och kimschi. Usch, fy, snusk säger de och rynkar på näsan. Hoppas det lossnar för dem snart så att de blir lite roligare att laga mat till.