Vi är livrädda för att vår brunn ska sina på grund av de extremt låga grundvattennivåerna. Dagen innan midsommar tog vattnet plötsligt slut. Det har hänt förut när nån kran har råkat stå och droppa, men då har det kommit tillbaka så fort man skruvat åt kranen och givit det några timmar. Den här gången hade Lollo råkat glömma kranen på men när vi upptäckte det och drog åt den så tog det väldigt lång tid för vattnet att komma tillbaka. Också dagen efter rann det långsamt. Nu vågar vi knappt inte duscha och jag går runt här och beter mig som om att vattnet är något extremt sällsynt och dyrbart. Skriker åt barnen så fort de låter kranen rinna för att få kallare vatten i glasen. Ber till Gud att det ska regna. Hur som helst så vågar vi inte chansa utan har bestämt oss för att hämta vatten i IBC-tankar till hästarnas sommarhagar. Vattnet hämtar vi i kommunens vattentäkt. Det ägnade vi oss åt i dag. Fylla vattentankar, mocka hagar och skrubba badkar. Vid fem drog jag av mig arbetskläderna, gjorde en raggardusch och drog på mig ett par sidenbrallor från Filippa K och en grå jeansskjorta och satte mig i min lilla Volvo och tuffade in mot stan och restaurangen på Fotografiska där middag med Margita, Camilla och Laura väntade. Tre vänner som har ett väldigt speciellt rum i mitt hjärta. Vi åt världens godaste middag och pratade bort tre timmar i ett litet nafs. Sen tuffade jag hem och hörde regnet smattra mot biltaket medan jag lyssnade på Alex o Sigges podd och kände att Gud backe mig hade hört min bön:-) Fotografiskas restaurang är verkligen en alldeles utsökt upplevelse. Maten är signerad Paul Svensson och är växtbaserad, ekologisk och följer principen zero waste. Vill man absolut ha kött så kan man köpa till det som ett tillägg, men det behövs verkligen inte. Jag åt en mozzarella och tomat-skapelse och mozzan var gjord av mjölk från svenska vattenbufflar. Helt otroligt krämig och god. Till efterrätt åt jag jordgubbar med en fantastisk havregrädde och en sorbet. Underbart också med så fantastiska alkoholfria dryckesalternativ. Här skålar vi i ett alkoholfritt bubbelrosé gjort på rabarber och fläder. [caption id="attachment_23292" align="alignnone" width="768"] Kommer drömma om den här svenska mozzarellan i natt!!!![/caption] [caption id="attachment_23291" align="alignnone" width="768"] Den här jordgubbsskapelsen också![/caption] [caption id="attachment_23293" align="alignnone" width="768"] I stället för rött vin! Älskar när krögarna har satsat på att ge oss alkoholfria fina dryckesupplevelser![/caption]