Ändå väldigt imponerad av mig själv. Har lyckats färdigställa en inte helt enkel middag efter att vår gas tog slut. Alltså ja, hann inte ens värma upp stekpannan där små asiatiskt kryddade köttbullar skulle brynas, förrän spisen dog. Vad göra? Man tager vad man haver och kokar soppa på spik som väl Cajsa Varg sa. Jag stekte köttbullarna på bakplåtspapper i ugnen och det är fasiken ett lifehack kan jag meddela. Gick hur bra som helst. 225 grader varmluft med grill. Ca 10 min. Rätten jag ville laga färdigt och njuta av var alltså asiatiska köttbullar med herricot verts i röd curry med risnudlar. Så här gjorde jag köttbullarna: 500 gram nötfärs 1 ägg 1 riven gul lök 3 pressade vitlöksklyftor 1 msk ingefära 3 msk fisksås 2 msk soya 1/2 hackad röd chili Rör ihop alla ingredienser ordentligt och rulla små fina köttbullar. Placera på plåt med bakplåtspapper och stek i ugn enligt ovan eller på spisen om ni har en sån som funkar:-) Såsen gjorde jag såhär: 2 burkar kokosmjölk 1,5 msk röd currypasta 3 msk fisksås 3 msk kokossocker Saften från 1 pressad lime Blandade allt i en skål och körde i 2 min i mikron för att få det varmt. Hällde sedan över såsen i en gryta där jag öste ner köttbullarna och två stora nävar herricot verts och ställde in i ugnen på 200 grader. Risnudlarna la jag i en stor kastrull, hällde kokande vatten från vattenkokaren på och ställde in i ugnen. 7 min senare var det färdigt att servera med en god krispig sallad på spenat, gurka o tomat. [caption id="attachment_23504" align="alignnone" width="768"] Asiatiska köttbullar. Älskar! [/caption]