I går borstade jag på lite rouge, drog några tag med mascaran, klädde på mig en lite bättre klänning och drog in till stan för sista slutputs på min och Anns kokbok. Jag brinner av iver över att få visa er. Det här har, trots att det har varit extremt mycket jobb med fotograferingar och projektledning, urval och författande, varit ett av de roligaste projekten som jag har dragit igång. Allt började med ett besök i Häringe slotts bibliotek förra sommaren. Där hittade jag boken "A tale of 12 kitchens" en fantastisk bok som är mer en matbiografi än en klassisk kokbok med bara recept och vackra matbilder. I den här boken får vi den brittiska konstnären, art direktorn och hemmakocken Jake Tilssons hela livsberättelse, vi får träffa de människor som fick honom att älska att både äta och laga mat. Världens härligaste bok. Jag åkte hem från Häringe och kunde inte släppa tanken på att jag också ville berätta om min mormor Esters älggryta, ville berätta om mina resor i mellanöstern och min kärlek till Italien. Och jag ville göra det med Ann Söderlund som liksom jag älskar att stå vid grytorna och skriver de vackraste och roligaste texterna jag vet. Och nu står vi här med ett färdigt första utkast till "Söndagsmiddag - Riddarna runt det perfekta bordet!" och jag är stolt som en tupp. Det här blir bara såååååå bra om jag får lov att skryta lite...