I lördags blev jag överraskad med en natt på Smådalarö gård. En försenad födelsedagspresent. Aldrig passar väl ett dygn med bastu, varma pooler, god mat och ett glittrande om än kallt hav bättre än sista helgen i november. Njöt. Skrattade och blev så där varm inifrån och ut som en ju sällan blir så här när höst går in i vinter. Den råa kylan och det grå locket som ligger över oss. Det är ju ett svårartat mörker på ett sätt som jag aldrig lyckas förbereda mig på och omfamna som den höstälskare jag är. I går kom vi hem varma och glada och firade första advent med pojkarna. Jag hade stannat vid Gårdsmejeriet Sanda i Österhaninge på hemvägen och köpt med mig helmjölk, julost och en helt ljuvlig liten lagrad brie så jag gjorde varm choklad till oss alla som var rent himmelsk. Gjorde den som min mormor gjorde den när jag var liten. Blandade kakao, socker och grädde som jag rörde ihop till en chokladsmet som sedan fick smälta ner i den varma mjölken. På så vis slipper man kakao som klumpar sig. På med vispgrädde och små marshmallows. Gud va gott!!!Sen bjöd jag på hemkokt gulaschsoppa med högrev som jag köpt från en gård här i bygden som har köttdjur. Så otroligt gott blev det. La ut recept på instagram om ni vill testa att laga.På Smådalarö åt jag rödtunga till varmrätt och en liten ankleverterrin före det. Väldigt gott.