Betalat räkningar, mockat en sommarhage, rensat ogräs, sorterat tvätt, lekt med gnällspiken Fox, jo men han har en extremgnällig period, nån slags förkylninggrej som gör honom pissed off, och så har jag gjort saftens Rolls Royce: Ros- och flädersaft. Sån sjuk tillfredsställelse att sylta och safta. Är det nån biologisk pryl? Att må gott av att lägga in, rusta för sämre tider, säkra existensen. Typ som när Moyo springer ner till den stora jordhögen nere vid allén med sitt nya tuggben och varsamt gräver ner det när han tror att ingen ser och kommer tillbaka med jordig nos? Min saft blev hur som helst svingod och väldigt vacker: Gjorde lite på wolley, men typ såhär: Koka upp 2 liter vatten med 2 liter socker. När det blivit en klar sockerlag av uppkoket rör du ner 1 påse (ca 30 gram) citronsyra. Rör runt tills det löser sig. Häll sockerlagen över en stor bunke som du preppat med 20 klasar fläder, 1,5 liter rosenblad från den knallrosa vresrosor, ni vet såna för vanliga nyponrosor som växer typ överallt, och sex tvättade och skivade citroner. Låt svalna, plasta in och ställ kallt i två dygn! Sila sen den lyxiga knallrosa saften genom en kökshandduk i ett durkslag ner i en ren bunke. Häll upp på flaskor! Håller ca 2 veckor i kylen. Kan frysas i PET-flaskor. Eller få lång hållbarhet genom att värma saften till 70 grader och hälla i steriliserade flaskor (värm den i 110 gradig ugn i ca 10 min). Voilà! Drick, njut. Bjud ett barn! På kvällen blev vi trötta och jag vägrade laga mat så det fick bli pizza i Tungelsta. Tog en riktig fuling: banan och curry! Hurra för den som kom på den kombon. Mer om varför jag vägrar matlagning i veckans podd som kom ut i dag här! Hur går sommaren för er? Puss